Forum vakantie
  • Number #1 Provider
    of Industrial Solution
  • Global Certificate
    ISO 9001:2015
  • Award Winning
    Solution Of The Year

Ben je aan een weekendje rust en ontspanning toe en verkies je een tussendoortje in eigen land? Overweeg dan zeker een weekendje Ardennen, met een last- minute erg voordelig én een schitterende vakantiebestemming voor hen die hun batterijen willen opladen midden de natuur. Met de auto ben je er zo. De Ardennen hebben alle troeven om het de toeristen naar hun zin te maken. Wandel- en fietstochten langs schitterend bewegwijzerde paden, historische gebouwen, kerken, kastelen en kathedralen.  Ben je een durver en wil je zich uitleven op de vele kanalen en rivieren? In de Ardennen kan het allemaal!

De Ardennen zijn ongetwijfeld een topbestemming voor iedere natuurliefhebber. Hier vormen bossen, rivieren en dalen, maar ook  ruige rotsformaties het ideale decor voor stevige wandel- en fietstochten. En misschien kom je onderweg wel een vos, bever, hert of een everzwijn tegen. Met wat kilometers in de benen krijg je natuurlijk honger. Tijd dus om met de Ardeense gastronomie kennis te maken! En ook op dit vlak scoren ze daar met hun lokale ham, hun vlees- en wildpasteien en wijngaardslakken bijzonder hoog. Komt het water je in de mond? Reserveer dan nu je last minute naar de Ardennen. Mogelijkheden genoeg. Reisorganisatoren als Neckermann en Thomaccook hebben alle seizoenen last- minutes in hun aanbod!

Actie en ontspanning

De Ardennen hebben je zoveel te bieden dat je geen kans krijgt je te vervelen.  Ga op verkenningstocht langs de vele historische kastelen met hun prachtige tuinen. Of maak een stadswandeling in pittoreske plaatsjes zoals La Roche, boekendorp Durbuy, Malmedy en Bastenaken. Mag het voor jou wat avontuurlijker? Dan wachten de Ourthe en de Semois om af te varen met een kayak. Zeilen op een indrukwekkend stuwmeer en/of het afleggen van een hindernissenparcours behoort eveneens tot de mogelijkheden. En na d einspanningen is het ongetwijfeld genieten in een van de vele kuuroorden die de Ardennen rijk is.

Sport, cultuur en geschiedenis in La Roche

Een bestemming die jaarlijks hoger scoort bij de weekendtoeristen is ongetwijfeld het schilderachtige La Roche. Hou je van geschiedenis en van kunst en cultuur, dan mag een bezoek aan het plaatselijke kasteel zeker niet ontbreken. De restanten van dit feodale kasteel dateren uit de elfde en de twaalfde eeuw. Hier ervaar je al vlug in de  sfeer van de Middeleeuwen. Tijdens de zomermaanden kun je er terecht voor urenlang spektakel met valkeniersshows, vuurwerk, en middeleeuws spektakel. In het museum van het kasteel maak je kennis met een uitgebreide verzameling wapens, allerlei militaire voertuigen en voorwerpen die allen doen terugdenken aan het ‘rijke’ oorlogsverleden van de Ardennen, waarmee je zelfs in het straatbeeld geregeld wordt geconfronteerd met tanks van het Amerikaanse leger. In het plaatselijke museum over de Slag der Ardennen maak je kennis met allerlei soldaten in hun typische gevechtsuitrusting, met een uitgebreid arsenaal aan wapens, voorwerpen en militaire voertuigen die de gruwel van de oorlog weer korterbij brengt.

Te land, te water en in de lucht

De Ardennen en zeker La Roche is ook een bestemming voor wandel- , fiets- en mountainbikefans, maar zeker ook voor watersporters. De regio is vele en goed bewegwijzerde en onderhouden fiets- en wandelpaden rijk. Hier maak je kennis met de natuurlijke schoonheid van de regio die je nog nooit zag. Wie met alle aspecten van La RoChe wil kennis maken, moet de regio verkennen in een kajak. Voor wie het rustiger wil doen zijn er zeiltochten en tochten te paard die je zowat overal kan huren. Voor de durvers is er paragliding.

Op avontuur in Durbuy

Ben je meer het sportieve type, dan moet je ongetwijfeld naar het piepkleine Durbuy voor spannende survival tochten door de ongerepte en ruige natuur van de Ardennen, kayaken langs de schitterende oevers van de Ourthe, met de quad langs de steile hellingen. Voor meer rustige zielen zijn er vele hengelmogelijkheden en goed bewegwijzerde en onderhouden fiets- en wandelroutes. Het charmante Durbuy is het kleinste stadje van Europa, maar heeft het allemaal.

Ondanks al deze toeristische drukte levert Durbuy vele inspanningen voor een duurzaam toerisme. Deze werden vijf jaar geleden beloond met de fel begeerde onderscheiding ‘The European Destination of Excellence’. Wie met het kleine Durbuy wil kennis maken, moet beslist het plaatselijke kasteel uit de elfde eeuw, het park met meer dan driehonderd buxussculpturen en de Grotten van Holton bezoeken. Jaarlijks zakken duizenden boekenfans naar Durbuy af om er te genieten van een unieke ‘boekenmarkt’. Durbuy is dan ook niet voor niets hét boekendorp van ons land.

Last- minute Ardennen

Zin in een last minute naar de Ardennen? Het hotel dat je zoekt vind je zéker bij Neckermann en Thomas Cook, of bij Landal en Ardennes-Etap.com.