Forum vakantie
 • Number #1 Provider
  of Industrial Solution
 • Global Certificate
  ISO 9001:2015
 • Award Winning
  Solution Of The Year

Turkije en de Turkse Rivièra zijn nu al enkele jaren een van onze favoriete vakantiebestemmingen. Niet verwonderlijk, want dit land heeft zijn miljoenen toeristen erg veel te bieden. Niet in het minst zijn schitterend klimaat, zijn eigentijdse badplaatsen en zijn lange, brede zandstranden, zijn schitterende baaien en niet in het minst zijn azuurblauwe zee. Dit gedeelte van Turkije, dé toeristische trekpleister van dit land, wordt niet voor niets de ‘Turquoise kust’ genoemd. Verder maakt het ruige Taunusgebergte heel wat indruk. Aan dit gebergte heeft de Rivièra zijn gunstig klimaat te danken, ook in de winter. Dankzij het Taunusgebergte blijft de kuststreek beschermd tegen de koele temperaturen uit het binnenland. En ondanks de schitterende infrastructuur, hoef je zich voor een vakantieverblijf aan de Turkse Rivièra zeker niet blauw te betalen. Zeker niet via een last- minute boeking waarvoor je bij alle belangrijke reisorganisatoren terecht kunt. Eens zo’n voordelige aanbieding te pakken mag je niet twijfelen, er zijn immers veel meer gegadigden dan aanbiedingen.

Steeds meer landgenoten trekken jaarlijks richting Turkije en de Turkse Rivièra, gelegen aan de zuidkust van Turkije, vlak de Middellandse Zee. De Turkse Rivièra loopt van Marmaris en Antalya  tot voorbij de populaire badplaats Alanya.

Deze Turkse Rivièra is niet uitsluitend een vakantiebestemming voor zonnekloppers. Naast zijn prachtige natuur en zijn bijzonder aangenaam klimaat heeft deze Turkse Rivièra ook een rijk cultureel erfgoed. Hier krijg je beslist geen kans tot vervelen. Dagelijkse worden er vele excursies ingericht naar de vele historisch waardevolle gebouwen en archeoligische sites. Eens met de talrijke troeven van de Turkse Rivièra kennis gemaakt keer je er ongetwijfeld terug. Je hebt immers aan één vakantie zeker niet genoeg nodig om met al dit moois kennis te maken. De wereldbefaamde kalksteenterrassen, de archeologische site van Perge waar een oude stad werd bloot gelegd, de stadspoorten en de stemmige winkelstraat. Maak zeker ook kennis met de indrukwekkende watervallen in Düden, Manovgat en Kursunlu. En in Aspendos is er het best bewaarde Romeinse theater en een aquaduct.

Mediterraan klimaat

De Turkse Rivièra geniet van een mediterraan klimaat met snikhete zomers en zachte winters. De zon schijnt er haast onophoudelijk, gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar. De temperatuur kent er grote schommelingen van enkele graden boven het vriespuntg in januari, tot maar liefst veertig graden in juli en augustus.

Toeristen kiezen steeds meer en meer voor de voordelige all-inclusive vakantieformule, waar alle voorzieningen, tot zelfs alle consumpties, in de prijs zijn inbegrepen. Steeds meer landgenoten kopen er een tweede woning omdat de prijzen van vastgoed er zoveel lager liggen dan bij ons.

Alanya drukst bezochte badplaats

Alanya is ongetwijfeld een van de drukst bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Zijn mooie en uitgestrekte zandstranden, zijn bruisend nachtleven en zijn schitterend aanbod aan de meest luxueuze hotels en appartementen zijn ongetwijfeld de belangrijkste troeven van deze stad. Kies je voor Alanya dan is daar naast zonnekloppen en sfeervolle strandwandelingen nog wat anders te beleven.

De grotten van Damlata bijvoorbeeld zijn beslist een bezoek overwaard. Andere toeristische trekpleisters zijn hier ongetwijfeld De Rode Toren met hetetnografisch museum, de versterking op de landtong met boven het kasteel, het museum van de legendarische Attaturk en het museum van Alanya met waardevolle archeologische vondsten. De vele winkeltjes maken van hartje Alanya ook een waar paradijs voor shoppingfans. Een excursie in de bergen, een (romantische) boottocht op zee en een bezoek aan de witte kalksteenrotsen van Pamukkale maken hat vakantieplaatje hier compleet. Deze witte kalksteenterrassen zijn gevuld met water en bekend over de ganse wereld. Ze zijn niet allemaal toegankelijk, maar een bezoek is nog steeds de moeite waard.

Oud vissersdorpje 

Een andere toeristische trekpleister is zeker het oude vissersdorpje Kemer. Hier maak je kennis met het échte Turkije. Hier  bevinden zich tal van authentieke Turkse restaurants. De vissershaven van weleer werd vervangen door een moderne jachthaven. Wil je ongestoord genieten van zon en rust en van de rijke Turkse cultuur, dan is Kemer voor jou beslist de ideale vakantiebestemming. Handig is zeker dat Kemer vlakbij de luchthaven van Antalya ligt.

Tips voor een geslaagde vakantie in Kemer

 • Het openluchtmuseum van Yörükpark: waar je uitgebreid kunt kennismaken met het leven van de nomaden.
 • Aquaworld: groot openluchtzwembad met tal van glijbanen.
 • Naturland: prachtig natuurgebied.

De prachtige rotskust van  Antalaya

Antalya is samen met Analya de meest populaire vakantiebestemming van Turkije. Deze badplaats heeft een prachtige rotskust en een bruisend uitgaanscentrum. Antalya moet het echter zonder stranden stellen. Het gezellig drukke (winkel) centrum maakt echter veel goed. De stad beschikt over vele eigentijdse hotels met alle comfort, maar bevinden zich meestal wel buiten het stadscentrum. Verkies je een zandstrand, kies dan voor Lara, gelegen op zo’n vijf kilometer van het stadscentrum. Lara heeft niet alleen vele luxueuze hotels, maar ook heel wat excursiemogelijkheden.

.

 • Haven: in het oude havengedeelte vind je de meeste restaurants.
 • De minaret: hét symbool van de stad.
 • Museum Attaturk: gevestigd in de woning waar hij tijdens een verblijf aan de stad verbleef.
 • Archeologisch museum: hier bevinden zich vele en bijzonder waardevolle overblijfselen van archeologische opgravingen in de regio. Dit museum beschikt zelfs over een speciale afdeling voor kinderen.
 • Waterpretparken Aqualand en Dedeman Aquapark.
 • De Dierentuin van Antalya.

Het uitgestrekte zandstrand van Belek

Wie voor uitgestrekte zandstranden kiest, moet beslist naar Belek dat zelfs de meest verwende toerist zal verbazen met luxueuze hotels en vijf schitterende golfterreinen. Belek bezit ook vele watersportogelijkheden. Je vindt dit allemaal op amper een half uur rijden van de luchthaven. Belek is een recente vakantiebestemming met veel open ruimte en groen. Voor dit alles moet je dan ook extra betalen. Dit stadje bied je vele shoppingmogelijkheden en zelfs een modern winkelcentrum. Langs het strand maak je kennis met een uitgebreide schildpaddenpopulatie. De meeste hotels of resorts zijn uitgebouwd als dorpen op zich en animeren hun gasten een dag lang